Drone tavsiye 2018
Yeni kullanıcılar için Drone tavsiye 2018 listemizi oluşturmaya çalıştık, drone alırken dikkat etmeniz gerekenler, drone ile ilgili yasal süreç, drone kullanım alanları gibi soruların yanıtını makalemizde bulabilirsiniz.
Drone tavsiye 2018 listesi
Drone, İnsansız hava aracı (İHA) olarak bilinen uzaktan kumandalı bir uçaktır. Üretim amacı keşif olan Drone’lar günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır. Bunların en bilineni askeri alanda kullanılmasıdır. Bu araçlar zor, tehlikeli görevlerde sivillerin ulaşamayacağı yerlerde kullanılır. Bunun dışında son zamanlarda yangın söndürme amacıyla da sık sık kullanılmaktadır. Drone, fotoğraf ve video kaydetme özelliği olduğundan dolayı medya kaynakları ve fotoğrafçılık için de kullanılmaktadır.
Yaşadığımız yüzyılda karşımıza çıkan en büyük teknolojik gelişmelerden bir tanesi olan Drone, kuş bakışı görüntüleri sayesinde sporcuların, gösterilerin en güzel görüntülerini sunmaktadır. Drone’lar 50 metreye kadar yüksekliğe çıkabilir ve birçok insanın ulaşamayacağı görüntülere ulaşabilmektedir. Açık hava düğünlerinde, firma tanıtımlarında, seyahatlerinizde Drone sayesinde kolaylıkla kullanabileceğiniz bir üründür.
Şimdi çoğu insan eğlence ve keşif için Drone kullanıyor. Bu insansız hava aracını kullanabilmek için bazı önerileri dikkate almanız gerekmektedir.
Drone Amacı :
İlk etapta bir Drone’a hangi amaçla sahip olmak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Çünkü bu cihazlar amaçlarına göre özellikle fiyat bakımından farklılık gösterir. Birçok insan Drone ’ları eğlence amaçlı satın almaktadır. Küçük boyutlu kamerasız cihazlar yetişkinler için eğlenceli bir oyuncaktır. Biraz daha gelişmiş bir model tercih etmek isterseniz kamera ve kayıt özelliği olan cihazları tercih edebilirsiniz. Orta seviyeli bir cihaz ile kişisel çekimler yapabilir, özel günlerinizi daha da güzelleştirip, seyahatlerinize farklı bir boyut kazandırabilirsiniz. Aynı zamanda Drone ile selfie de çekebilirsiniz. Fotoğrafçılık yada tanıtım gibi görsellik üzerine kurulu bir iş kolunda çalışıyorsanız profesyonel olarak kamerası geliştirilmiş bir Drone’a sahip olabilirsiniz. Bu cihazla yapacağınız çekimler size işinizde artı bir avantaj sağlayabilir.
Drone Kullanmaya Başlarken :
Drone alma amacınızı belirledikten sonra model araştırmak kalıyor. İlk etapta küçük ve çok pahalı olmayan modelleri kullanmanız önerilir. Bunun nedeni hem kendinizi denemek ve cihaza alışmak, hem de herhangi bir darbe – bozulma gibi durumlarda daha düşük maliyetle durumu atlatmaktır.
Drone İçin Doğru Alan:
Öncelikle Dron’u uçurmak için geniş bir alana ihtiyacımız vardır. Bu alanda ağaç, elektrik direği gibi yüksek engellerin olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Ufak bir dikkatsizlik nedeniyle aracımız bu tür yüksek engellere çarpıp zarar görebilir. Cihazı ilk kullanmaya başladığımızda pervane koruyucu kullanmamız cihaza verilecek zararı en aza indirmemize yarar sağlayacaktır. Ayrıca Drone’lar hassas cihazlar olduğundan dolayı rüzgarda uçurulması tavsiye edilmez.
Mahremiyet Hakkı :
Drone sayesinde göremediğimiz yerleri kayıt altına alabiliriz. Az önce de belirtiğimiz gibi 50 metreye kadar çıkabilen cihazlar olduğundan ve zoom yapabildiğimizden dolayı evlerin, şirketlerin veya kamu arazilerini rahatlıkla görüntüleyebiliriz. İzinsiz çekim yapmak etik açıdan doğru olmayan bir davranıştır. Yapacağımız çekimleri mahremiyeti korumak açısından yerleşim yerlerinden uzak bir yerde yapmalı yada gerekli izinleri aldıktan sonra gerçekleştirmeliyiz.
Uçuş Süresi :
Çekimimizin yarım kalmaması açısından batarya ömrünü iyi hesaplamamız gerekir. Uçuştan önce pili tamamen doldurmalı ve yanımıza yedek pil almak bize fayda sağlayacaktır. Pili yarım doldurmak batarya ömrünü kısalttığından dolayı %100 şarj olmadan bataryayı çıkarmamız gerekir. Pilin tamamen bittiği durumlarda cihaz acil iniş yapmak zorunda kalabilir. Bu da Drone’nuza zarar verebilir.
Bataryası bittiğinden dolayı göle acil iniş yaparken kurtarılan Drone videosunu izleyebilirsiniz.
Cihaz pillerinin yanı sıra cihaz kumandasının pillerinin de kontrol edilmesi gerekir. Aksi taktirde cihazı kontrol edemez ve kontrolsüz uçmasına sebep olabiliriz.
Uçuştan Önceki Kontroller :
Drone kullanmadan önce fiziksel olarak kontrol yapmamız gerekir. Mesela gevşeyen yada çıkan parçaları var mı, pervaneleri sağlam mı? Bu tür kontroller uçuştaki cihazımızın hata seviyesini en aza indirir. Gözle görülen bir hata tespit ettiğimiz taktirde teknik servis ile görüşerek sorunu gidermemiz gerekir.
Pratik Yapma ve Öğrenme :
İlk etapta uzun çekimler yapmak yerine kısa mesafelerde ve güzel havalarda çekim yapılması gerekir. Mesela ,rüzgarlı havalarda uçuş kontrolünü sağlamakta zorlanabiliriz. Drone hakkında her kullanımda farklı bir bilgi öğrenip kendimizi geliştirebiliriz. Sağlıklı iniş yapmak, manevra yapmak, engellere takılmadan uçuşu gerçekleştirebilmek gibi önemli noktaları öğrenip profesyonelleşebiliriz.
İnternetten bilgi toplayıp, videolar izleyebilir yada diğer Drone kullanıcılarıyla iletişime geçip onlardan kullanım teknikleriyle alakalı bilgiler edinebiliriz.
Hava Koşulları :
Yeterli pratikleri yapıp, sağlıklı bir kalkış gerçekleştirmenin yanı sıra bir diğer önemli konu hava koşullarıdır. Havalar, dünya üzerindeki bütün cisimleri etkilediği gibi Drone’ları da etkilemektedir. Aşırı sıcak ve soğuk havalarda uçuş yapmak Drone piline ve çeşitli aksamlarına zarar verebilir. Rüzgar, pervanelerine zarar verebileceği gibi istem dışı oluşan çarpmalara da sebep olabilir. Suya dayanıklı bir Drone’a sahip değilseniz yağmurlu ve aşırı nemli havalarda uçuş yapmak cihazınıza büyük ölçüde zarar verebilir.
Çekim Önerileri :
Drone ile çekim yaparken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktaları vardır. En iyi görüntüyü yakalamak için ufak detaylardan yararlanabiliriz. Öncelikle çekim için kullanacağımız kamera hafif olmalı. Ağır bir kamera Drone’a ağırlık yapıp hareketlerini yavaşlatabilir. Güneşli havalarda uygun filtre seçerek görüntü kalitesini arttırabiliriz. Çekim yaparken ani hareketlerden ziyade yavaş hareketler yapmamız gerekir. Böylece çektiğimiz görüntü için doğal bir akış sağlayabiliriz.
Yukarıda belirttiğimiz gibi Drone tavsiye ‘lerine uyarak günden güne kendimizi geliştirir ve güzel anlar yakalayabiliriz.